علایم ابتلا به بیماری کرونا کدامند؟
علایم این بیماری مشابه به علایم بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا هستند که معمولا دو تا چهار روز بعد از ورود ویروس کرونا به بدن نمایان می شوند. در ابتدا این علایم خفیف هستند. با این وجود این علایم از شخصی به شخص دیگر متفاوت هستند و برخی از اشکال این ویروس سبب مرگ می شوند.
بهتر است با این علایم آشنایی داشته باشید و در صورت بروز آنها به پزشک متخصص مراجعه کنید. این علایم به شرح زیر هستند:
- عطسه
- بریزش بینی
- خستگی بیش از حد
- سرفه
- بروز تب در برخی موارد ( که البته بسیار نادر است)
- گلو درد
- تشدید آسم
ویروس های انسانی کرونا مانند ویروس رینو ( یکی از ویروسهایی که سبب بروز بیماری سرماخوردگی معمولی می شود) به راحتی در آزمایشگاهها قابل کشت نیستند. همین امر سبب می شود سنجش اثر ویروس کرونا بر اقتصاد ملی و سلامت عمومی دشوار باشد.
هنوز درمان قطعی برای بیماری کرونا پیشنهاد نشده است، بنابراین بهترین درمان مراقبت از خود در این مدت و استفاده از داروهای او.تی.سی است (داروهایی که فروش آنها بدون نسخه پزشک آزاد است). برای مراقبت از خود راهکارهای زیر را به کار ببرید:
- استراحت کنید و بیش از حد فعالیت نداشته باشید.
- به اندازه کافی آب بنوشید.
- سیگار نکشید و در مکانهایی که استعمال دخانیات آزاد است حضور نداشته باشید.
- داروهایی مانند استامینوفن، ایبوپروفن و یا ناپروکسن را برای کاهش درد و تب استفاده کنید.
- از دستگاه تمیز کننده هوا و یا بخور آب سرد استفاده کنید.
این ویروس با نمونه برداری از مایع دستگاه تنفسی مانند مخاط بینی و یا آزمایش خون قابل تشخیص است.
بیشتر بخوانید : ایمپلنت در سعادت آباد
راههای پیشگیری از ویروس کرونا
اگرچه هیچ واکسنی برای پیشگیری از کووید-19 وجود ندارد، شما میتوانید اقداماتی برای کاهش خطر ابتلا انجام دهید. سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری برای جلوگیری از ابتلا به کووید-19 اقدامات زیر را پیشنهاد داده اند:
- از مهمانی های بزرگ و تجمعات انبوه بپرهیزید.
- با افراد مریض یا دارای علائم تماس نزدیک برقرار نکنید (تا 2 متر فاصله بگیرید)
- تا حد امکان در خانه بمانید و به خصوص اگر خطر بروز بیماری جدی در شما بالاست، بین خودتان و دیگران (تا 2 متر) فاصله ایجاد کنید. یادتان باشد ممکن است بعضی از افراد بدون داشتن علائم یا اطلاع از ابتلا به کووید-19، دچار این بیماری باشند و آن را به دیگران منتقل کنند.
- دستان خود را مرتبا به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید یا از مایع ضدعفونی کننده ی حاوی الکل 70% استفاده کنید.
- در مکان های عمومی، مانند خواروبارفروشی، که اجتناب از تماس نزدیک با دیگران دشوار است ماسک بزنید (به خصوص در مکان هایی که شیوع بیماری در آن بیشتر بوده است). از ماسک پارچه ای غیر جراحی استفاده کنید- ماسک جراحی و N95 باید در اختیار پرستاران و پرسونل پزشکی قرار گیرد.
- هنگام عطسه یا سرفه جلوی دهان خود را با آرنج یا دستمال بپوشانید. دستمال آلوده را دور بیندازید. فورا دستان خود را بشویید.
- به چشم، بینی و دهان دست نمالید.
- درصورت بیماری، ظرف، لیوان، حوله، وسایل خواب و سایر موارد خانگی را از دیگران جدا کنید.
- سطوحی که مرتب در معرض تماس قرار دارد، مانند دستگیره ی در، کلید چراغ، وسایل الکترونیکی و پیشخوان ها، را هر روز تمیز و ضد عفونی کنید.
- اگر مریض هستید، در خانه بمانید و به محل کار یا مدرسه نروید. فقط برای دریافت مراقبت های پزشکی از خانه خارج شوید. اگر بیمار هستید، از وسایل نقلیه عمومی، تاکسی و سوار شدن در یک ماشین بپرهیزید.