نکات لازم برای درمان زخم
امروزه بیشتر زخمهای جزئی را میتوان در منزل درمان کرد، ولی رعایت نکاتی که برای ضدعفونی کردن زخمها رعایت میشود از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. ابتدا شما باید زخم را بشورید تا کامل ضدعفونی شود و هیچ خاک یا آلودگی نداشته باشد روی زخم را فشار دهید تا خون ریزی کنترل شود. برای پانسمان زخم باید از باند استریل شده استفاده کنید که به مدت 5 روز زخم را خشک نگه دارد. زخمهای ایجاد شده در بدن معمولا با دردهای فراوانی مواجه است، میتوانید قبل از رسیدن پزشک متخصص از استامینوفن برای تسکین درد استفاده کنید. هیچ وقت از آسپیرین استفاده نکنید چون باعث بیشتر شدن خونریزی شما میشود. در صورت داشتن کبودی یا تورم، آن را با یخ بپوشانید و از برداشتن دلمه زخم پرهیز کنید. اگر قرار است زمان زیادی را در خارج از منزل در برابر آفتاب باشید تا زمان بهبودی کامل، آن ناحیه را با کرم ضد آفتاب بپوشانید.
انواع مختلف زخم
ساییدگی
زمانی که پوست شما بصورت سطحی دچار خراشیدگی شود، به این نوع زخمها، زخمهای سطحی یا ساییدگی گفته میشود که معمولا این نوع زخمها خون ریزی زیادی ندارند فقط کافی است که سطح مورد نظر تمیز شود تا عفونتی ایجاد نشود.
پارگی
این نوع زخمها عمیق تر هستند که بر سطح پوست در اکثر برخورد با ابزاری مثل چاقو یا ماشین الات صنعتی ایجاد میشود که در این مورد خون ریزی میتواند زیاد باشد.
سوراخ شدن
این نوع زخم، میتواند هم بزرگ هم کوچک باشد که با وسیلههای بلند و نقطهای یا حتی شلیک گلوله در سطح بدن فرو میروند و ممکن است خونریزی زیادی نداشته باشد اما در داخل بدن دچار خونریزی شدیدی شود.
جداشدگی
این نوع زخم بصورت جزئی یا کلی پوست و زیر بافت پوست را شامل میشود که معمولاً در اثر تصادفات شدید مانند تصادفات جسمی، انفجار و یا تیراندازی ایجاد میشود و خونریزی آنها سریع و شدید است.